logo mzsrA tornaterem felújításának támogatása (2021-2022)

A Bethlen Gábor Alap támogatásából a Nemzeti Újrakezdés Program I. keretében idén teljesen új faborítást kapott a tornatermünk. A projekt költségvetéséből az eszközbeszerzést – a lambéria és a rögzítőcsavarok vásárlását - valósítottuk meg, a munkát hozzáadott értékként saját magunk végeztük el a munkaterápia-vezetők és a klienseink segítségével.

A faborítással sokkal masszívabbak lettek a tornaterem falai, hosszútávon növekedett az értéke, és nem utolsó sorban esztétikailag is sokkal szebb lett. A munkálatokba bevont kliensek közül többen a munkaerőpiacon is hasznosítható tudást sajátítottak el, gyakorolták a csapatmunkát és örülhettek a munkájuk gyümölcsének.

A projekt átfogó céljaként a közösség építését határoztuk meg a terápiás közösségen belül, a partnerszervezetekkel és a községi önkormányzattal. A projekt konkrét célja pedig a tornaterem fejlesztése volt, amit a falvédő faborítással sikerült megoldani.

Habár a járványügyi szabályok korlátozták a tornaterem nyilvános használatát, a központ kliensei és munkatársai napi rendszerességgel kihasználták foci, lábtenisz, kosárlabda, asztalitenisz, kondizás céljára. A szabályok enyhítését követően a régióból főleg gyermekes családok, a helyi korosztályos focicsapat és a judo klub heti két alkalommal használta. A tornateremben szerveztünk volt kliens találkozót, továbbá kapcsolatépítő eseményt külföldi partnerszervezetünkkel is.

A megújult tornaterem hosszútávon biztosít helyet a felépülő kliensek és a helyi lakosság sportolásához és szabadidős tevékenységeihez.

dr. Szőcs Dávid, projekt koordinátor

 

Tornaterem BGA 2

04