Reszocializációs központ vagyunk, amely magyar és szlovák nyelven is segítséget nyújt függőségben levők számára. Missziónkat 18-55 éves alkohol- kábítószer- és játékfüggő férfiakért valamint családjukért végezzük. A hosszú távú bentlakásos terápia alappillérei a terápiás közösség modellje és a keresztyén hit. Közös célunk a szenvedélybeteg emberek társadalomba, családba és a munkaerőpiacra való visszailleszkedése.

Központunk komplex reszocializációs programja legalább 12 hónapig tart. Minden nap két terápiás foglalkozást tartunk, amelyek célja a kliensek lelki fejlődése, függőségük mélyebb megértése és a reszocializációjuk elősegítése. Délelőtt és délután munkaterápián teszik magukat hasznossá a kliensek (a kertben, a konyhán, a műhelyben, az állatoknál és a parkban). A 2,7 hektáros terület színes lehetőségeket kínál a sport- és szabadidős tevékenységekhez is (focipálya, tornaterem, halastó). Minden hónap harmadik szombatján találkozót szervezünk a hozzátartozók és volt klienseink számára. Vasárnaponként istentiszteletre gyűlünk össze a kápolnában. Ahogy mondani szoktuk, minden, ami itt történik, a terápia része, a felkeléstől kezdve, az együttlakáson, a személyes beszélgetéseken, visszajelzéseken át a felelősség megtanulásáig. Szakmai csapatunkat mentálhigiénés szakember, szociális munkás, szociális munkás asszisztens, jogász, továbbá pszichológus, pszichiáter és körzeti orvos alkotja.

Centrumunkat a Munka, Szociális- és Családügyi Központ támogatásával működtetjük a 305/2005 számú a gyermekek szociális jogi védelméről és a szociális gondnokságról szóló törvény alapján. A Munka, Szociális- és Családügyi Minisztérium által akkreditált reszocializációs programunk valamint a felvétel feltételei a következő menüpontban találhatóak.

 

Nagykeszi 1180 787