történetünk

Az 1992-ben létrejött Nádej–Reménység Szociális Alapítvány 1997-ben alakult át a jelenlegi jogi formában működő nonprofit szervezetté. Küldetése:

„Humanitárius és szociális gondoskodás alkohol- és más drogfüggőségek megelőzésében; támogatást és segítséget nyújtani szenvedélybetegeknek: szociális és egészségügyi rehabilitálódásuk terén, egészséges életmódra való nevelésük, bevezetésük és hozzászoktatásuk a munka világához″.

Munkánkat Komáromban kezdtük 1992-ben. Egy alapítvány létrehozása ekkor óriási újdonságnak számított. 1995-től egy bérelt, szép épületben tevékenykedtünk Bátorkeszin, ahol sikerült a község szerves részévé válnunk, és számos szenvedélybeteg valamint család élete állt helyre.

2005 júliusától a Reménység áldozatos munkájának már Nagykeszi ad otthont. Egy 2,7 hektár alapterületű gazdasági udvarról van itt szó, amely kiváló távlatot nyújt a komplex reszocializációs tevékenységhez. Ezt erősíti a község vezetésével és lakosságával kiépített jó kapcsolat is.

A használatra alkalmatlan gazdasági épületek egyikéből elsőként a hat kliens számára helyet biztosító Félutas Házat alakítottuk ki. 2009 júliusában pedig megnyitotta kapuját a pályázatokból, önkéntes támogatásokból, valamint imádságból és rengeteg saját munkával felépített Reszocializációs Központ. A 16 férőhellyel rendelkező épület otthonos berendezésével megfelelő környezetet biztosít a függőségben szenvedők felépüléséhez. A kert művelése, zöldség- és gyümölcsfajták termesztése a munkaterápia fontos részét képezi, és ezen a téren biztosítja számunkra az önellátást. Ezenkívül az állatainkkal való foglalkozás és a terület karbantartása, csinosítása is hozzátartozik a mindennapos tevékenységekhez.