reszocializációs program

A Nádej-Reménység nonprofit szervezet 1995 óta nyújt hosszú távú segítséget terápiás közösség formájában olyan 16-55 éves férfiak számára, akik az alkohol, a kábítószer és a játékszenvedély függőségében élnek.
Központunk komplex reszocializációs programjának célja a függőségben levők társadalomba, a családba és a munakerőpiacra történő integrációja és reintegrációja.
Az intézményben 16 kliens lakhatását tudjuk biztosítani kétágyas szobákban.
A segítségnyújtás szakszerű megvalósításáról pszichológus, szociális munkás, mentálhigiénés szakember, pedagógus, szociális tanácsadó, pszichiáter és körzeti orvos gondoskodik.

Bővebben...

a felvétel feltételei

  • Önkéntes elhatározás, elszántság az életvitel megváltoztatására,
  • pszichiáter, ill. addiktológus ajánlása,
  • felvételi nyomtatványok kitöltése: Kérelem és adatok, Kérelmező felkészítése a személyes beszélgetésre (megtalálhatók a honlapon a letölthető dokumentumok között),
  • személyes beszélgetés a szervezet igazgatójával,
  • megegyezés a reszocializáció pénzügyi hozzájárulásának fedezéséről,
  • a reszocializációs ellátásról szóló szerződés aláírása.

Felvételi nyomtatványok:

kliensek magukról

Nekünk sikerültNekünk sikerült (szlovák nyelvű publikáció)

:: Kedveltem a sportot 7 éves korom óta.

A kosárlabda sokat adott mindenféle tekintetben. A tanulmányaim alatt, a szabadidőmben edzettem, kijártam a szabadba a barátaimmal. A későbbiekben aztán visszaköltöztem Pozsonyba (mert ez idáig a nagyszüleimnél nevelkedtem vidéken), és dolgozni kezdtem, ott éltem. Olyan emberekkel ismerkedtem meg, akik drogoztak, és mivel nem volt állandó munkahelyem sem, sűrűsödtek otthon a nevelőapámmal a nézeteltérések. Éreztem, hogy én vagyok a fekete bárány az új otthonomban, és össze is vesztem velük. Otthagytam őket, „kiköltöztem” az utcára, és keményen drogozni kezdtem.

Misi

Bővebben...

munkaterápia

szabadidős és egyéb tevékenységek

a központi épület rekonstrukciója

Az épület eredeti állapotában

Bővebben...